Wat is een Gummy Smile?

Een gummy smile, ook wel tandvleeslach genoemd, is een situatie waarbij het tandvlees boven de boventanden overmatig zichtbaar is bij het lachen. Hoewel een gummy smile voor sommigen geen probleem vormt, kan het voor anderen een bron van onzekerheid zijn. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen beschikbaar om een gummy smile te corrigeren en een evenwichtiger lach te creƫren.

Oorzaken van een Gummy Smile

Een gummy smile kan verschillende oorzaken hebben, waaronder:

  • Genetica: Sommige mensen hebben van nature een hoger tandvlees, waardoor het bij het lachen meer zichtbaar is.
  • Tandontwikkeling: Wanneer de tanden niet volledig zijn doorgekomen, kan dit resulteren in een overmaat aan zichtbaar tandvlees.
  • Kaakpositie: Een afwijkende stand van de bovenkaak kan bijdragen aan een gummy smile.
  • Spieractiviteit: Overactieve spieren die de bovenlip omhoog trekken bij het lachen, kunnen ook een gummy smile veroorzaken.

Behandelingsopties voor een Gummy Smile

Er zijn verschillende methoden om een gummy smile te behandelen. De keuze voor een behandeling hangt af van de oorzaak en de ernst van de gummy smile.

  • Botulinetoxine injecties: Botulinetoxine kan worden gebruikt om de overactieve spieren die de bovenlip omhoog trekken te ontspannen. Dit resulteert in een minder zichtbare hoeveelheid tandvlees bij het lachen. De effecten van Botulinetoxine duren meestal rond de zes maanden.
  • Orthodontie: In sommige gevallen kan orthodontische behandeling, zoals beugels, helpen om de stand van de tanden en kaak te corrigeren, wat kan bijdragen aan het verminderen van een gummy smile.
  • Chirurgie: Bij ernstigere gevallen kan een chirurgische ingreep nodig zijn. Procedures zoals gingivectomie (verwijdering van overtollig tandvlees) of kaakchirurgie kunnen effectief zijn bij het corrigeren van een gummy smile.
  • Liplift: Een liplift is een cosmetische ingreep waarbij de positie van de bovenlip wordt aangepast om de hoeveelheid zichtbaar tandvlees te verminderen.

Consult bij Dr Finn

Bij Dr Finn staan we klaar om je te helpen met deskundig advies en behandelingen voor een gummy smile. Tijdens een consult bespreken we je wensen en verwachtingen, en stellen we een persoonlijk behandelplan op. Onze focus ligt altijd op natuurlijke en subtiele resultaten, waarbij jouw unieke gezichtskenmerken worden gerespecteerd. Een gummy smile kan effectief worden behandeld met de juiste aanpak, waardoor je zelfverzekerd kunt lachen zonder zorgen over zichtbaar tandvlees. Als je meer wilt weten over de behandelingen die wij aanbieden, of een consult wilt inplannen, ben je van harte welkom bij onze kliniek in Huizen of binnenkort in Utrecht.

Logo Dr. Finn

© 2023 Dr. Finn, All rights reserved.