Botulinetoxine: spieren ontspannen, rimpels verdwijnen

Alle botulinetoxine behandelingen

Een behandeling met botulinetoxine zorgt voor subtiele aanpassingen in je gezicht. Minder rimpels, een subtiele lift van je wenkbrauwen of een vollere bovenlip: met botulinetoxine kun je veel kanten op. Ook voor medische klachten als migraine of overmatig zweten biedt botulinetoxine uitkomst.

Wat is Botulinetoxine?

Botulinetoxine is een merknaam voor een eiwit dat botulinetoxine type A heet. Dit uit de natuur verkregen eiwit wordt gebruikt om spieren tijdelijk te laten ontspannen. Het blokkeert tijdelijk de signaaloverdracht van zenuw naar spier, waardoor de (behandelde) spier minder aanspant en verzwakt. Het middel wordt voor zowel medische als cosmetische doeleinden ingezet en via injecties toegepast. In de cosmetische wereld wordt botulinetoxine vooral gebruikt om rimpels te verminderen. Er zijn in Nederland drie verschillende merken botulinetoxine beschikbaar: Botulinetoxine®, Azzalure® en Bocouture®. Bij Dr Finn maken we gebruik van Azzalure®.

Wat je moet weten over een botulinetoxinebehandeling

Na een botulinetoxine duurt het ongeveer 1 tot 2 weken totdat het optimale effect zichtbaar is. Daarna kunnen de spiertjes zich weer langzaam beginnen aan te spannen. Dit komt omdat er nieuwe zenuwuiteinden zullen aangroeien die de door botulinetoxine geblokkeerde zenuwuiteinden vervangen.

Gemiddeld genomen wordt een behandeling met spierontspanners om de 3 maanden herhaald, al verschilt dit per persoon en per type behandeling. Behandelresultaten houden gemiddeld 3 tot ongeveer 6 maanden aan.

Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, kunnen wij helaas niet met botulinetoxine behandelen.

Behandeling boeken of plan gratis adviesgesprek Vragen? Bel 085 0605127
0.0
xxx beoordelingen
Dr. Broos van Alphen
Waarom Dr. Finn?
  1. Alle artsen BIG-geregistreerd
  2. Eerlijk advies
  3. Hoogste kwaliteit
  4. Persoonlijke aandacht
NVCG & BIG geregistreerd
Behandeling boeken of plan gratis adviesgesprek Vragen? Bel 085 0605127
9.4
7535 beoordelingen
Dr. Broos van Alphen
Waarom Dr. Finn?
  1. Alle artsen BIG-geregistreerd
  2. Eerlijk advies
  3. Hoogste kwaliteit
  4. Persoonlijke aandacht
Betrouwbaar en discreet
Altijd eerlijk advies
Wetenschappelijk bewezen
Natuurlijk resultaat
Bijzonder vriendelijk personeel, duidelijke uitleg en geen overbodige handelingen. Afspraak is zo gemaakt, je wordt op tijd geholpen. De sfeer is rustgevend en ontspannen.
Dr. Finn

Botulinetoxine behandelingen

Wenkbrauw liften

Een wenkbrauwlift wordt gerealiseerd door een kleine hoeveelheid botulinetoxine te injecteren. De spiertjes die de wenkbrauwen omlaag trekken worden op die manier verslapt, waardoor de wenkbrauwen enkele millimeters gelift zullen worden.

Lees meer

Kraaienpootjes verwijderen

Geïnjecteerde spierontspanners zorgen ervoor dat de spiertjes naast je ogen verslappen en rimpels verzachten. Het resultaat: zichtbaar minder fijne rimpels en lijntjes en een jongere uitstraling.

Lees meer

Voorhoofdsrimpels verwijderen

Last van rimpels op het voorhoofd? Dankzij een voorhoofdsrimpelbehandeling verzachten fijne lijntjes en zelfs de meer diepe rimpels.

Lees meer

Fronsrimpels verwijderen

De geïnjecteerde spierontspanners zorgen ervoor dat de fronsspiertjes tijdelijk verslappen. Hierdoor zullen ze ontspannen en kun je niet of minder meer fronsen. Het resultaat: een zachtere uitstraling en een vriendelijke gezichtsuitdrukking.

Lees meer

Lip flip

Een lip flip behandeling zorgt ervoor dat je bovenlip licht opkrult. Dit resulteert in een vollere lip zonder fillers. Ook voorkomt een lip flip dat je bovenlip tijdens het glimlachen dunner wordt.

Lees meer

Bunny lines verwijderen

De naam ‘bunny lines’ verwijst naar het neusje van een konijn. Als een konijn zijn neus optrekt verschijnt een vergelijkbare plooi. Met een bunny lines behandeling zullen de lijntjes langs je neus verzachten of zelfs helemaal verdwijnen.

Lees meer

Gummy smile behandeling

Het zichtbare tandvlees tijdens het lachen wordt ook wel een ‘gummy smile’ of tandvleeslach genoemd. Een gummy smile behandeling zorgt ervoor dat je tandvlees minder zichtbaar wordt.

Lees meer

Hoofdpijn behandelen

Voor verschillende vormen van hoofdpijn is botulinetoxine een zeer effectieve behandeling. Het zorgt vrijwel altijd voor een verlichting van je klachten of laat klachten zelfs helemaal verdwijnen.

Lees meer

Hangende mondhoeken verminderen

Door hangende mondhoeken kijk je misschien minder vrolijk en lijk je al gauw ouder dan je eigenlijk bent. Met behulp van spierontspanners kun je je mondhoeken iets liften, zodat je weer een jeugdige en vrolijke uitstraling krijgt.

Lees meer
<

Natuurlijk resultaat

Veel mensen denken bij het woord botulinetoxine aan strakgetrokken en bewegingsloze gezichten. Bij Dr Finn streven we ernaar om je er onbehandeld uit te laten zien. Ouder worden is onvermijdelijk, wij helpen jou graag om daar een positieve invloed op te hebben.

Daarom houden onze artsen altijd rekening met de natuurlijke trekken in je gezicht en gaan we voor een zo subtiel en natuurlijk mogelijk eindresultaat.

Ask. Dr. Finn

Ja, de eerste consultatie bij Dokter Finn is gratis en vrijblijvend. Tijdens deze consultatie zal de arts naar uw wensen luisteren, uw vragen beantwoorden en een behandelplan opstellen dat het beste bij u past.

U kunt eenvoudig online een afspraak maken via onze website of telefonisch contact met ons opnemen. Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en een geschikte afspraak voor u in te plannen.

De meeste cosmetische behandelingen bij Dokter Finn worden goed verdragen door patiënten. Indien nodig kunnen we lokale verdoving of andere methoden toepassen om eventueel ongemak te minimaliseren.

Ja, bij Dokter Finn gebruiken we alleen hoogwaardige en goedgekeurde producten. We volgen strikte richtlijnen en normen om de veiligheid en tevredenheid van onze patiënten te waarborgen.

Bij Dokter Finn bieden we een breed scala aan injectables aan, waaronder botuline toxine, fillers, skinboosters, en collageenstimulatoren zoals profhilo en sculptra.

Ja, bij Dokter Finn zorgen we voor uitgebreide nazorg. Onze artsen zullen u voorzien van alle nodige informatie en instructies om een optimaal herstel te bevorderen.

Alle behandelingen worden uitgevoerd door ervaren en BIG-geregistreerde cosmetisch artsen. Bij Dokter Finn zorgen we voor hoogwaardige zorg en veiligheid.

Ja, afhankelijk van uw wensen en medische geschiedenis kunnen meerdere behandelingen worden gecombineerd. De arts zal dit met u bespreken tijdens het consult.

Dit varieert afhankelijk van de behandeling. Veel procedures bij Dokter Finn vereisen minimaal herstel en patiënten kunnen meestal direct na de behandeling hun dagelijkse activiteiten hervatten.

De duur van de resultaten varieert per behandeling en per individu. Tijdens het consult zal de arts u informeren over de verwachte duur van de resultaten van uw specifieke behandeling.

Logo Dr. Finn

© 2023 Dr. Finn, All rights reserved.