Doet een Gummy Smile behandeling pijn?

Een gummy smile kan voor sommige mensen een bron van onzekerheid zijn. Gelukkig is er een behandeling beschikbaar met Botulinetoxine om dit aan te pakken. Maar een veelgestelde vraag is: doet een gummy smile behandeling pijn? In deze blog bespreken we wat je kunt verwachten tijdens en na de behandeling.

Wat is een Gummy Smile behandeling?

Een gummy smile behandeling met Botulinetoxine is gericht op het verminderen van de zichtbaarheid van je tandvlees wanneer je glimlacht. Dit gebeurt door het ontspannen van de spieren die je bovenlip optrekken. Hierdoor blijft je lip op een natuurlijkere en minder opvallende manier over je tandvlees liggen.

De behandeling: Wat kun je verwachten?

Bij Dr Finn geloven we dat iedereen op een mooie manier ouder kan worden, en een gummy smile behandeling is een stap in die richting. Tijdens je consult bespreken we je wensen en verwachtingen, en bepalen we of deze behandeling geschikt is voor jou.

Doet het pijn?

De pijnervaring van een gummy smile behandeling is voor iedereen anders, maar over het algemeen wordt de pijn als minimaal ervaren. Hier zijn een paar punten om rekening mee te houden:

Het injecteren van botulinetoxine

Het injecteren van Botulinetoxine kan wat ongemak veroorzaken, vergelijkbaar met een speldenprik. Sommige mensen ervaren een lichte branderigheid of druk, maar dit is meestal van korte duur.

verdoving

In veel gevallen is verdoving niet nodig, maar indien gewenst kan een verdovende crème worden aangebracht om het gebied rondom de injectie te verdoven. Dit kan helpen om het ongemak nog verder te verminderen.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kun je wat roodheid, zwelling of kleine blauwe plekjes rond het geïnjecteerde gebied ervaren. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen binnen een paar dagen.

Herstel en nazorg

Het herstel na een gummy smile behandeling is over het algemeen snel en eenvoudig. Je kunt meteen na de behandeling je dagelijkse activiteiten hervatten. Het is echter belangrijk om enkele richtlijnen te volgen, zoals het vermijden van intensieve lichamelijke activiteiten en niet wrijven of masseren van het behandelde gebied gedurende de eerste 24 uur.

Wat te doen bij ongemak?

Hoewel de meeste mensen weinig last hebben van pijn na de behandeling, is het mogelijk dat je wat ongemak ervaart. Dit kan meestal worden verlicht met eenvoudige pijnstillers zoals paracetamol. Bij Dr Finn staan we altijd klaar om je te helpen als je vragen of zorgen hebt na de behandeling. We bieden snelle en laagdrempelige hulp om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met het resultaat.

Conclusie

Een gummy smile behandeling met Botulinetoxine wordt over het algemeen als weinig pijnlijk ervaren. Het injecteren kan wat ongemak veroorzaken, maar dit is meestal mild en van korte duur. Bij Dr Finn zorgen we ervoor dat je je comfortabel voelt tijdens de behandeling en dat je tevreden bent met het eindresultaat. Mocht je vragen hebben over de behandeling of nazorg, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Door onze expertise en zorgvuldige aanpak streven we ernaar om je op een zo natuurlijk mogelijke manier te laten glimlachen.

Logo Dr. Finn

© 2023 Dr. Finn, All rights reserved.