Hoe ontstaan hangende mondhoeken?

Hangende mondhoeken zijn een veelvoorkomend probleem dat zowel mannen als vrouwen treft naarmate ze ouder worden. Deze verandering in het gezicht kan een vermoeide of zelfs verdrietige uitstraling geven, zelfs als je je niet zo voelt. Maar hoe ontstaan hangende mondhoeken eigenlijk? In deze blog duiken we dieper in de oorzaken van dit fenomeen en begrijpen we wat er precies gebeurt in je gezicht.

Veroudering van de huid en spieren

Een van de belangrijkste oorzaken is veroudering. Naarmate we ouder worden, verliest onze huid haar elasticiteit en stevigheid door afname van collageen en elastine. Daarnaast worden de spieren in het gezicht zwakker en verliezen ze volume, waardoor de huid gaat hangen en de mondhoeken naar beneden kunnen trekken.

Vermindering van vet en volume

Ook de vermindering van vet in het gezicht speelt een rol. Vet is belangrijk voor een volle, jeugdige uitstraling. Als we ouder worden, neemt dit vet af, vooral rond de mond en kaaklijn, wat bijdraagt aan hangende mondhoeken.

Invloed van zwaartekracht

De zwaartekracht trekt constant aan onze huid. Naarmate de huid minder elastisch wordt, verliest ze de strijd tegen deze kracht, wat resulteert in hangende mondhoeken.

Genetische factoren

Genetica speelt een grote rol in hoe ons gezicht veroudert. Als hangende mondhoeken in je familie voorkomen, is de kans groter dat jij hier ook last van zult krijgen.

Externe invloeden

Externe factoren zoals roken, zonblootstelling en een ongezonde levensstijl versnellen de veroudering van de huid. Roken vermindert bijvoorbeeld de bloedtoevoer naar de huid, wat de afbraak van collageen en elastine versnelt.

Herhaaldelijke gezichtsuitdrukkingen

Herhaaldelijke gezichtsuitdrukkingen zoals lachen en fronsen dragen bij aan de vorming van rimpels en lijnen. Na jaren van herhaaldelijke bewegingen kunnen deze lijnen dieper worden en bijdragen aan het naar beneden trekken van de mondhoeken.

Wat kun je doen tegen hangende mondhoeken?

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar voor hangende mondhoeken. Bij Dokter Finn bieden wij consultaties aan om te bespreken welke behandeling het beste bij jou past. Ons doel is altijd een natuurlijk resultaat te behalen. Voor vragen of een consult, ben je welkom bij onze kliniek in Huizen en binnenkort ook in Utrecht.

Conclusie

Hangende mondhoeken zijn een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces, beïnvloed door factoren zoals verminderde huidelasticiteit, verlies van vet, zwaartekracht, genetica, en externe invloeden. Door deze oorzaken te begrijpen, kun je beter geïnformeerde beslissingen nemen over mogelijke behandelingen. Bij Dokter Finn staan we klaar om je te helpen er op je best uit te zien, met behoud van een natuurlijke uitstraling.

Logo Dr. Finn

© 2023 Dr. Finn, All rights reserved.