Hoelang blijft een gummy smile behandeling effectief?

Een gummy smile kan voor sommige mensen een bron van onzekerheid zijn. Gelukkig biedt een behandeling met Botulinetoxine een effectieve oplossing. Maar hoelang blijven de effecten van deze behandeling eigenlijk zichtbaar? In deze blog duiken we dieper in op de duur en resultaten van een gummy smile behandeling.

Wat is een gummy smile behandeling?

Een gummy smile behandeling is gericht op het verminderen van het zichtbare tandvlees wanneer je lacht. Dit wordt bereikt door het inspuiten van kleine hoeveelheden Botulinetoxine in de spieren rond de mond. Deze stof ontspant de spieren tijdelijk, waardoor je tandvlees minder zichtbaar wordt bij het lachen.

Hoe werkt botulinetoxine?

Botulinetoxine werkt door de zenuwimpulsen naar bepaalde spieren te blokkeren, waardoor deze spieren tijdelijk ontspannen. Dit effect zorgt ervoor dat je lach minder tandvlees laat zien, wat voor veel mensen een meer esthetisch en zelfverzekerd uiterlijk oplevert.

Hoelang blijven de effecten zichtbaar?

De effecten van een gummy smile behandeling met Botulinetoxine zijn niet permanent. Over het algemeen blijven de resultaten van de behandeling zichtbaar voor een periode van ongeveer drie tot zes maanden. Na deze periode beginnen de spieren langzaam weer hun normale functie te hervatten, en kan het tandvlees weer zichtbaarder worden bij het lachen. De exacte duur kan variëren per persoon en hangt af van verschillende factoren zoals de individuele stofwisseling, de exacte locatie van de injecties, en de dosering van Botulinetoxine die is gebruikt. Sommige mensen kunnen langer profijt hebben van de behandeling, terwijl anderen mogelijk sneller een herhaling nodig hebben.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Direct na de behandeling kan er wat roodheid of zwelling optreden op de injectieplaatsen, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele uren tot een paar dagen. Het volledige effect van de behandeling is vaak zichtbaar na ongeveer één tot twee weken. Het is belangrijk om te weten dat je de behandeling kunt herhalen zodra de effecten beginnen af te nemen. Regelmatige behandelingen kunnen helpen om het gewenste resultaat te behouden en de periode tussen de behandelingen te verlengen.

Waarom kiezen voor Dr Finn?

Bij Dr Finn geloven we dat iedereen op een zo mooi mogelijke manier ouder kan worden. Onze artsen houden altijd rekening met de natuurlijke trekken in je gezicht en streven naar een subtiel en natuurlijk eindresultaat. In onze kliniek kun je rekenen op eerlijk advies en de meest veilige en kwalitatief hoogwaardige behandelingen, gebaseerd op wetenschappelijke basis. Ben je benieuwd of een gummy smile behandeling iets voor jou is? Neem gerust contact op voor een consult. Samen kijken we welke behandeling het beste bij jou past en zorgen we ervoor dat je met een stralende glimlach door het leven gaat.

Logo Dr. Finn

© 2023 Dr. Finn, All rights reserved.