Wat zijn bunny lines?

Bij Dr Finn geloven we dat iedereen op een zo mooi mogelijke manier ouder kan worden. Daarom bieden we behandelingen die je helpen om een fris en natuurlijk uiterlijk te behouden. Een van de veelvoorkomende cosmetische zorgen die we in onze kliniek tegenkomen, zijn bunny lines. Maar wat zijn bunny lines precies en wat kun je eraan doen?

Wat zijn bunny lines?

Bunny lines zijn de fijne lijntjes die verschijnen aan de zijkanten van je neus wanneer je lacht of je gezicht beweegt. De naam 'bunny lines' komt van het feit dat deze rimpels lijken op de rimpels die konijnen maken wanneer ze hun neus bewegen. Deze lijntjes kunnen bijdragen aan een ouder uiterlijk en worden vaak als storend ervaren, vooral omdat ze zelfs in rust zichtbaar kunnen blijven naarmate je ouder wordt.

Hoe ontstaan bunny lines?

Bunny lines ontstaan door de herhaalde bewegingen van de nasale spieren wanneer je lacht, praat of andere gezichtsuitdrukkingen maakt. Naarmate we ouder worden, verliest onze huid haar elasticiteit en kunnen deze lijnen permanent zichtbaar worden. Andere factoren zoals genetica, zonbeschadiging en levensstijlkeuzes kunnen ook bijdragen aan de vorming van bunny lines.

Hoe kun je bunny lines behandelen?

Bij Dr Finn begrijpen we dat je er natuurlijk en niet behandeld uit wilt zien. Daarom bieden we subtiele en veilige behandelingen om bunny lines te verminderen, zonder dat je gezichtsuitdrukkingen verloren gaan.

Botulinetoxine

Botulinetoxine is een van de meest effectieve behandelingen voor bunny lines. Het werkt door de spieren die deze lijnen veroorzaken tijdelijk te ontspannen. Dit resulteert in een gladder uiterlijk zonder de natuurlijke beweging van je gezicht te beperken. De resultaten van Botulinetoxine zijn tijdelijk, meestal tot 6 maanden, waarna een nieuwe behandeling nodig kan zijn om de effecten te behouden.

Dermale fillers

In sommige gevallen kunnen dermale fillers gebruikt worden om de huid rond de neus te hydrateren en op te vullen, waardoor de verschijning van bunny lines vermindert. Deze fillers bevatten hyaluronzuur, een stof die van nature in de huid voorkomt en helpt om volume en hydratatie te herstellen.

Wat kun je verwachten van een behandeling bij Dr Finn?

Onze ervaren artsen bij Dr Finn zorgen voor een persoonlijk consult waarin we jouw specifieke zorgen bespreken en de beste behandelingsopties voorstellen. We streven altijd naar een natuurlijk resultaat en houden rekening met jouw unieke gezichtsstructuur. Mocht een behandeling niet het gewenste resultaat opleveren of mocht je bijwerkingen ervaren, dan staan wij altijd klaar om je snel en laagdrempelig te helpen. Bij Dr Finn ben je in goede handen voor veilige, wetenschappelijk onderbouwde behandelingen die je helpen om op een mooie manier ouder te worden. Maak vandaag nog een afspraak voor een consult en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Logo Dr. Finn

© 2023 Dr. Finn, All rights reserved.