Wat zijn de injectiepunten bij een lip flip behandeling?

Een lip flip is een populaire cosmetische behandeling die de bovenlip voller en meer uitgesproken maakt. Dit wordt bereikt door kleine hoeveelheden botulinetoxine in te spuiten in specifieke spieren rond de lip. De injectiepunten zijn cruciaal voor het behalen van de gewenste resultaten, terwijl pijn en complicaties worden geminimaliseerd.

Waar worden de injecties geplaatst?

Er zijn twee primaire injectiepunten voor een lip flip:

  • Orbicularis oris: Centraal in het beheersen van de lipbewegingen, helpt het ontspannen van deze spier je lippen licht naar buiten te kantelen, waardoor ze voller lijken.
  • Levator labii superioris: Verantwoordelijk voor het omhoog brengen van de bovenlip. De strategische toepassing van botulinetoxine in deze regio versterkt de lipvergroting en verzacht tegelijkertijd fijne lijntjes.

Aantal injecties

Het aantal injecties varieert van 2 tot 4 per injectiepunt, afhankelijk van de gewenste lipvergroting en de spiersterkte van de patiënt. De injecties worden met een dunne naald toegediend en de procedure duurt doorgaans 10-15 minuten.

Factoren die de injectiepunten beïnvloeden

  • De gewenste lipvorm: De arts bespreekt met de patiënt de gewenste lipvorm en bepaalt op basis hiervan de injectiepunten.
  • Spieranatomie: De locatie en sterkte van de spieren rond de lip bepalen de exacte injectiepunten.
  • Asymmetrie: Injecties kunnen worden gebruikt om asymmetrie in de lippen te corrigeren.

Na de behandeling

Hoewel lichte zwelling of roodheid kort na de behandeling kan voorkomen, verdwijnen deze kleine ongemakken doorgaans snel. Comfort is ons doel; de meeste cliënten melden slechts minimale sensaties van ongemak. De magie van de lip flip onthult zich binnen enkele dagen en houdt tot vier maanden aan, waarna je kunt terugkeren voor een opfrisbeurt om je stralende glimlach te behouden.

Logo Dr. Finn

© 2023 Dr. Finn, All rights reserved.