Wat zijn de injectiepunten om fronsrimpels te verminderen?

Fronsrimpels zijn een veelvoorkomend verschijnsel dat kan zorgen voor een ongewenst strenge of bezorgde uitstraling. Gelukkig biedt botulinetoxine een effectieve oplossing om deze expressielijnen te verzachten. In dit artikel gaan we dieper in op de specifieke injectiezones voor botulinetoxine bij de behandeling van fronsrimpels wat u kunt verwachten van de resultaten, en meer.

De werking van botulinetoxine

Botulinetoxine is een neuromodulator die werkt door de activiteit van spieren te verminderen. Voor de aanpak van fronsrimpels wordt botulinetoxine geïnjecteerd in de spieren die verantwoordelijk zijn voor de fronsbeweging - specifiek de musculus corrugator supercilii en de musculus procerus. Deze spieren trekken samen wanneer we fronsen, waardoor de kenmerkende verticale lijnen tussen de wenkbrauwen ontstaan. Wilt u meer weten over het ontstaan van fronsrimpels? Lees dan dit artikel.

Injectiezones uitgelegd

De toediening van botulinetoxine gebeurt met een fijne naald op drie cruciale plekken:

  • Fronslijn: Direct in de spieren tussen de wenkbrauwen.
  • Procerusspier: Op het bovenste deel van de neusbrug, tussen de wenkbrauwen.
  • Wenkbrauwboog: In sommige gevallen worden injecties ook gegeven in de orbicularis oculi-spier, rond de wenkbrauwen, om een subtiele lift te bieden en de verschijning van fronsrimpels te verminderen.

Hoeveel injecties zijn nodig?

Het aantal benodigde injecties hangt af van de diepte en ernst van de fronsrimpels. Doorgaans zijn er tussen de drie en vijf injecties nodig per behandelde zone.

Verwachte resultaten

Na de behandeling met botulinetoxine kunt u de eerste verbeteringen binnen 2 tot 4 dagen verwachten, met het maximale effect na ongeveer 10 tot 14 dagen. De fronsrimpels zullen aanzienlijk verzacht zijn of zelfs geheel verdwijnen. Dit effect blijft gemiddeld 6 maanden behouden.

Na de behandeling

Het is normaal om enige roodheid, zwelling of gevoeligheid te ervaren op de plekken waar de injecties zijn geplaatst. Deze bijwerkingen verdwijnen gewoonlijk binnen enkele dagen.

Risico's en bijwerkingen

Hoewel botulinetoxine een veilige methode is met minimale risico's, kunnen er bijwerkingen optreden, zoals:

  • Roodheid, zwelling of pijn op de injectieplaatsen
  • Hoofdpijn
  • Misselijkheid
  • Droge ogen
  • Hangende wenkbrauwen, indien de injectie niet correct wordt uitgevoerd

Is botulinetoxine geschikt voor u?

Botulinetoxine is een bewezen en effectieve behandeling voor fronsrimpels bij personen van uiteenlopende leeftijden. Het is essentieel om met een gekwalificeerde arts of cosmetisch specialist te overleggen of botulinetoxine de juiste keuze is voor uw situatie.

Logo Dr. Finn

© 2023 Dr. Finn, All rights reserved.